Zorg

Project IDE: WeeCare
Borstvoedsingsensor: De hardware strategisch afstemmen op de user-experience

WeeCare is een Health-tech startup, gelokaliseerd in de Corda incubator. Ze zijn bezig om een borstvoedingssensor te ontwikkelen en commercialiseren, die toelaat de hoeveelheid en de kwaliteit van de melk te meten die overgaat van moeder naar kind. Ze werken reeds samen met de Belgische federatie voor lactatiedeskundigen, het Jessa ziekenhuis, de hogeschool PXL en het Wit-Gele kruis.

Momenteel zijn ze bezig met het opzetten van een commerciële studie voor de validatie van de sensor ten opzichte van de huidige technieken voor het meten van borstvoeding. De behuizing van de eigenlijke sensor dient nog strategisch ontwikkeld te worden en goed gekeurd te worden als medical device. Het technische elektronica gedeelte staat hier reeds op punt, maar de materiaalkeuze, het laad proces, de ontwikkeling van de herbruikbare elektrode en finaal de look en feel dienen nog bepaald te worden. Belangrijk onderdeel hiervan is het ontwikkelen van een herbruikbare elektrode.
De sensor wordt in de eerste plaats ontwikkeld als een stimulans voor het promoten van borstvoeding, in de toekomst kan de meting gekoppeld worden aan onder andere voedings- en gezondheids- informatie voor het opvolgen van reflux of borstontsteking.