Warsco unit

Maakindustrie

Project IDE: Warsco Units
Product design for new market opportunities

Warsco units is gespecialiseerd in alles wat met tijdelijke huisvesting te maken heeft. Verkoop, verhuur, transport, installatie, onderhoud een stockage. De produktie van de betreffende modules bevindt zich in Zutendaal bij de onderneming CBZ.

Warsco kampt met een steeds groter gebruik van hun huisvesting in alle mogelijke sectoren (scholen, kinderopvang, RVT, werfinrichting, kantoorgebouwen, woningen). Meer en meer wordt de vraag gesteld om deze “tijdelijke” huisvesting ook permanent te laten staan.

Warsco is zelf expert op technisch vlak om de units te laten voldoen aan alle huidige en toekomstige bouwvoorschriften De units hebben een erg industriële uitstraling. Om deze nieuwe marktopportuniteit te benutten, moet er meer aandacht gegeven worden aan het esthetische. IDE heeft Warsco in contact gebracht met designers en architecten. De eerste concepten werden reeds uitgetekend. Momenteel bekijkt Warsco de technische uitdagingen ism een kennisinstelling. De inpassingen van deze nieuwe opportuniteiten in de strategie en het productieproces van Warsco Units zijn de volgende stappen..