Maakindustrie

Project IDE: Rouxmeubelprojecten NV
Service design traject - updaten van service naar architecten

Sinds Mathijs Roux zijn schrijnwerkerij opstartte in 1927, wisten wij al van welk hout de beste pijlen te maken zijn… Momenteel staat de 4de generatie binnen H.Roux Meubelprojekten NV voor u klaar in een degelijk en modern interieurbouwbedrijf. Hun hoofdactiviteit is de productie van kwaliteitsmeubilair op maat, in MDF, fineer, laminaat of massief hout. Dit doen we met een hypermodern machinepark, met o.a. onze eigen lakkerij, onze eigen fineervoegerij en onze prima ervaren vaklui.

Tijdens de initiatie fase van het IDE traject werd er een business model canvas traject doorlopen voor het detecteren van de blind spots en het opsporen van opportuniteiten op het gebied van design innovatie.

In de Doe fase van het designinnovatie traject is een service design project. Hier werd gekeken waarmee Roux meubelprojecten NV zijn relatie met architecten over hun verschillende projectfases én levensfases kan optimaliseren. Dit proces werd uitgetekend en gevisualiseerd worden door expert Roel van de Beek van Beek Design . Er werd gestart worden vanuit een ronde tafel gesprek met architecten, waarna de waardevolle ideeën vertaald werden naar strategieën en acties op het gebied van corporate identity, communicatie/marketing, organisatie, sales/product en infrastructuur binnen een service design traject.