Maakindustrie

Project IDE: Recmix
transformatie naar CO2-neutrale beton fabricatie processen

Recmix ontstond in 2002 als een dochtermaatschappij van de holding Trading and Recycling Company NV (TRC). TRC is een bedrijf actief in het verzamelen, behandelen en verhandelen van primaire (kalksteen en zandsteen) en secundaire aggregaten voor asfalt en betontoepassingen. Recmix specialiseert zich in 2 domeinen: de behandeling, het verwerken en nieuwe bestemming geven aan afval van de staal industrie en het ontginnen en verhandelen van bouwmaterialen en aggregaten voor de bouwsector.
De hoofdactiviteit van Recmix is de terugwinning van metalen uit roestvrij staal metaalslakken. Vanuit de expertise en de know-how gerelateerd aan de terugwinning van metaal en de hoge graad van kwaliteit in de verwerking van afvalmaterialen, is Recmix altijd op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor het verwerken van andere afvalmaterialen. Hierbij volgende ze altijd het “zero emissie” principe door het elimineren van uitlaatgassen en afvalmateriaal van een behandelingsproces of, waar mogelijk, valoriseren ze dit in een alternatief proces.

Tijdens de initiatie fase van het IDE traject werd er een business model canvas traject doorlopen met extern expert Matty Paquay, voor het detecteren van de blind spots en het opsporen van opportuniteiten op het gebied van design innovatie.