Maakindustrie

Project IDE: newsAnglr
user centered design voor een innovatieve software toepassing

newsanglr

Continuum, opgericht in 2007, is een technologie bedrijf met enerzijds technical services in het IT domein van de klant (software development, audits, enz..), anderzijds productontwikkeling in het domein van semantische dataverwerking. Tot de klantenportfolio behoren oa Bose, Carrefour, De Post, J&J, Telenet, Ewals Cargo enz…

Continuum Consulting heeft met behulp van een IWT Innovatiesubsidie een innovatieve, semantische engine ontwikkeld die werkt op basis van autodiscovery (‘filter by meaning’, ‘find similar content’) ipv “search by words”. De kracht van deze engine is academisch bewezen. Een eerste belangrijke toepassing, uniek in de wereld, zit op het domein van news handling. Continuum stond nog voor een hele uitdaging met de ontwikkeling van dit product newsAnglr op een manier dat het zal aanslaan op de markt en het bijbehorende go-to-market plan. De ontwikkeling en marktaanpak hiervan vraagt een user centered design aanpak. De ervaring met design bij Continuum was minimaal, dus dat leeraspect was ook een belangrijk onderdeel.

Vanuit user centered design principe zijn we op zoek gegaan naar succesfactoren voor userinterface van de news handling toepassing News Anglr en een go-to-market plan. Dankzij IDE kon dit gebeuren op een diepgaande, gefundeerde manier waarbij innovatie dmv design centraal staat.

Continuum heeft op deze manier zelf veel geleerd van een user centered design aanpak en heeft ook allerlei specialisten kunnen inschakelen om zijn startegie juist aan te pakken: Robin Wauters (techcrunch.eu), Jo Caudron (DearMedia), Prof. Dirk De Grooff van KULeuven (center for user experience) en Internet Architects.