Mode

Project IDE: Mopan
Testen van nieuwe mogelijkheden met nieuwe technieken

Mopan maakt kleding met een klantgerichte filosofie en met 100% focus op details. Dankzij jarenlange ervaring is het consistent op maat maken van kleding van grote namen en ontwerpers hun specialiteit. Toplabels zoals Pauw, Scapa, Paul Smith, Dries Van Noten en gerenommeerde ontwerpers zoals Haus Coudeyre, Cedric Jacquemyn, Stephan Schneider, Walter Van Beirendonck, Tim Van Steenbergen,… werkten reeds met hun samen. Zo kregen ze opdrachten om kleding te produceren voor The Rolling Stones, Karl Lagerfeld, Rod Stewart, Sting, etc. Mopan is uniek omdat ze naast hun eigen productiefaciliteiten in Hongarije en Tunesië, ze ook een een perfect uitgeruste design studio in België hebben. 15 zeer ervaren specialisten vertalen dagelijks nieuwe ideeën en concepten naar een productieklaar project. Het continu verbeteren van dit proces is hun specialiteit en de start van een nieuwe innovatie en design traject.

Mopan ging aan de slag met expert Anita Evenepoel. Anita’s expertise ligt in nieuwe vormgeving door gebruik van nieuwe materialen en technieken op juwelen, kostuums en textiel voor theaterstukken, scenografieën, installaties en tentoonstellingen. Bovendien heeft ze ook les aan de modeacademie in Antwerpen. Haar expertise ligt bij het vervormen en toepassen van nieuwe technieken op nieuwe materialen en het onderzoeken van de mogelijkheden om materialen om te zetten naar een 3D vormgeving.

De workshop werd gestart met het toepassen van verschillende technieken zoals embossing, sublimatie, utrasound, lasercutten, 3D printen,… op diverse materialen, folies en mallen. Nieuwe mogelijkheden en technieken werden besproken en getest. De vertaalslag van deze nieuwe mogelijkheden naar een groei van bedrijfsactiviteiten is de basis van dit traject.