Zorg

Project IDE: Kreamat
Wim Segers, David Pas, Elke Ielegems & PXL-healthcare als expert aan het werk

Op 29/06/2015 initieerde IDE het designinnovatie traject bij Kreamat. Er werd een initiatie brainstorm workshop gegeven rond de ideale service flat van de toekomst. Hier werden in samenwerking met Wim Segers, David Pas, Elke Ielegems & PXL-healthcare als externe experten gekeken naar nieuwe opportuniteiten.

WP_20150629_10_04_00_ProWP_20150629_12_06_35_Pro

 

Kreamat heeft een jarenlange ervaring in de ontwikkeling van matrassen, lattenbodems, boxsprings en hoofdkussens. Het menselijk lichaam vormt hierbij steevast het uitgangspunt. Dankzij een optimale ondersteuning, een uitgebalanceerde tegendruk én de keuze voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen creëert Kreamat een goede slaaphouding en heerlijk slaapgevoel. Kreamat werkt met slaapexperts: Rug- , slaap- en andere specialisten onderzoeken alle nieuwe creaties. Testslapers proberen ze uit – soms maanden aan een stuk. Pas wanneer ze volledig op punt staan, komen ze op de markt.

Kreamat ziet opportuniteiten om hun diensten uit te breiden en wil verder ontwikkelen zodat ze modulair kunnen meegroeien met de levensjaren. Rekening houdende met de estetiek, aldus binnen een mooi ogend design met huiselijke uitstraling en functionaliteit. Voor de doe-fase werd er een samenwerking opgezet tussen Kreamat, het UD-woonlabo en Wim Segers. Er zal een marktonderzoek en materiaal onderzoek uitgevoerd worden. Verder zal er gekeken worden naar ergonomie, productie en economische relevantie. De voorontwerpen en conceptschetsen worden met samen met het UD-woonlabo geëvalueerd en het resultaat van de conceptfase word in een co-creatie workshop met het UD-woonlabo afgetoetst en bijgesteld.