Zorg

Project IDE: Cubigo
Hoe de gebruikservaring van de eindgebruiker verbeteren

Aristoco werd in 2006 opgericht met oog op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en gebruikersinterfaces op touchscreens. Aristoco is een spin-off bedrijf van de Universiteit Hasselt. De kantoren zijn gelegen op het Wetenschapspark in Diepenbeek, op de universitaire campus. De kernactiviteit van het bedrijf is software-ontwikkeling.

In 2011 werd Cubigo gelanceerd, een online ‘app’-platform met digitale en lokale diensten om mensen zolang mogelijk op een comfortabele manier in hun eigen huis te laten blijven wonen. Het product wordt uitgerold in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten.

In de zorg is Cubigo als het ware een ‘dashboard’ voor PC of touchscreen, vol met nuttige toepassingen om mensen te ondersteunen bij het ouder worden of het langer thuis wonen. De verschillende toepassingen kunnen op maat en behoefte van de klant worden geactiveerd, en zijn onder te verdelen in veiligheid (personenalarmering, telemonitoring, domotica, …), vereenzaming tegengaan (videobellen, berichten sturen, kalenders delen, …) en comfortdiensten (dagmenu bestellen,taxidienst, boodschappen doen, …).”

In het IDE traject zal er samen met extern expert Dany Snokx (Boosting Boots) geëxploreerd worden hoe we de gebruikerservaring van de eindgebruiker van het platform kunnen verbeteren. Hiervoor kan er ook gerekend worden op de expertise van het UD-woonlabo en techniek in de zorg van UCLL.