Zorg

Project IDE: Dwen
Looprobot voor kinderen met hersenverlamming

Medical robots (hiervoor Dwen) is het bedrijf van Dirk Wenmakers. Hij heeft een looprobot ontworpen die kinderen met hersenverlamming (Cerebral Palsy) helpt om beter te leren lopenHet is belangrijk dat deze kinderen op jonge leeftijd correct leren lopen anders kunnen ze zich nog moeilijk aanpassen. 

De looprobot is een technisch/therapeutisch instrument dat in het revalidatiecentrum van Pellenberg werd uitgetest. Aangezien de looprobot ook in het dagelijkse leven zijn nut kan bewijzen is het herbekijken van de vormgeving een interessant aspect. 

Tijdens het IDE traject werd er in de eerste plaats een denkoefening uitgevoerd, waarbij er werd bekeken welke interessante ideeën toegevoegd of herdacht kunnen worden om de looprobot naar een hoger niveau te brengen. Aan deze denkoefening hebben mensen van de Cel Kunststoffen, Materialise,  Mad-faculty Genk en Stan Maes product designer meegewerkt. 

Foto Dwen Website

Door de looprobot een kindvriendelijk vorm te geven zullen andere kinderen de robot aangenamer ervaren en zich meer naar zijn eigenaartjes richten. Hierdoor zal de looprobot de sociale interactie met leeftijdgenootjes wellicht verbeteren. Stan Maes werd uitgekozen om het design van de toekomstige looprobot verder uit te werken.