Nieuws

Screen Shot 2015-06-22 at 12.34.30

Isabelle Dierckx wint Prijs Cultuurplatform Design 2015

Isabelle Dierckx, die haar master haalt in de Beeldende Kunsten / Fotografie met een project ‘Lost Paradise’ rond plasticvervuiling, heeft de Prijs Cultuurplatform Design 2015 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Wanatoe prijs-ceremonie tijdens EXIT 15.

Cultuurplatform Design – partners van I-D-E  zit mee in de jury van de Wanatoe prijs, een organisatie van de Wanatoe bijlage van Het Belang van Limburg, dat de beste van de afstudeerprojecten van de kunstopleidingen van de MAD-faculty, PHL Architecture en PHL Music – samen gepresenteerd op EXIT 15 – wil honoreren.

Naast de Wanatoe prijs wordt ook een Prijs Cultuurplatform Design uitgereikt aan één van de tien genomineerden. Met Isabelle Dierckx willen we een krachtig masterproject loven dat aansluiting vindt met een maatschappelijk thema, namelijk de plasticvervuiling. in ‘Lost Paradise’ kaart ze deze problematiek aan vanuit drie invalshoeken: de natuur via foto’s, het strand met behulp van film en de zee via beeldend werk.

De jury was sterk onder de indruk van ‘Lost Paradise’ zowel inhoudelijk, de realisatie én presentatie. Het scenografische geheel was van een zeer hoog niveau en dat maakt de Zonhovense ‘fotografe’ als meer dan terechte winnaar van de Prijs Cultuurplatform Design. Isabelle Dierckx volgt hiermee Siemen Cuypers op, hij was laureaat 2014.

 

Al de info kan je lezen op http://design.cultuurplatform.be/nieuws/2015/06/isabelle-dierckx-wint-prijs-cultuurplatform-design-2015