Nieuws

Schermopname (9)

Innovatie in de zorg loont: Google haalt Vlaamse zorgondernemer naar Silicon Valley

Vanaf maandag is Geert Houben uit Peer als eerste Belg twee weken lang te gast bij internetgigant Google tijdens het prestigieuze opleidingskamp Blackbox Connect in Silicon Valley.

Geert Houben kreeg zijn ticket voor de grote oversteek dankzij Cubigo. Dit IT-platform met zorgapps voor ouderen van Geerts bedrijf Aristoco uit Diepenbeek wordt beschouwd als een van de 15 meest beloftevolle start-ups ter wereld. Een eer die nog geen enkel Belgisch bedrijf te beurt viel in de afgelopen tien edities van het bootcamp.

Het zorgplatform Cubigo is één van de 15 meest beloftevolle technologische start-ups ter wereld.  Cubigo is een softwareplatform dat oudere of zorgbehoevende mensen helpt om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.
Cubigo ondersteunt zorg op afstand met behulp van technologie”, legt Geert uit. “Wij bundelen verschillende diensten in één gebruiksvriendelijk platform. Zo kan je met een tablet of computer via Cubigo maaltijden bestellen, een videogesprek met de verpleegkundige voeren of de hulp van buren inroepen. Maar ook medische toepassingen zijn mogelijk, zoals je bloeddruk doorsturen of een afspraak maken met je huisarts.”

Het beloven twee intensieve weken te worden. Tijdens workshops en presentaties leren deelnemers van elkaar en van andere succesvolle ondernemers. Maar de voornaamste doelstelling is om contacten te leggen met Amerikaanse CEO’s, klanten en investeerders: “Vanuit ons kantoor in San Francisco storten we ons voluit op de Amerikaanse markt. De technologie van Cubigo staat op punt, op dit moment lopen er al 3 succesvolle pilootprojecten. Met de financiële armslag van een investeerder kunnen we onze groei in de VS versnellen, door te investeren in verkopers, projectmanagers en administratie.”

Er staan ook gesprekken met Google op het programma: “Omdat ons platform de gezondheidszorg performanter maakt, zien zij potentieel in onze technologie. Mensen worden namelijk steeds ouder, waardoor de zorgkosten de pan uit swingen. Mogelijk leidt deze interesse wel tot een investering in Cubigo, je weet maar nooit.”

Meer info:
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20150209_01519252/temptation-island-voor-ondernemers
http://www.cubigo.com/nieuws/nieuwsitem/article/cubigo-te-gast-bij-business-30-tv-copy-1/