Inspiratie

IDE was aanwezig op Design Fusion

Eerst en vooral een welgemeende proficiat aan de deelnemers, organisatoren en begeleiders van OpenCareLab. De 3 richtingen waarnaar de teams gewerkt hebben zijn even verhelderend als eenvoudig: zorg voor jezelf, zorg voor elkaar en zorg voor je buurt.  Dit klinkt allemaal heel logische maar de ideeën die er achter zitten zijn heel vernuftig en doordacht.

De videomontage die het ganse werkproces weergaf was enorm inspirerend en de resultaten zijn fantastisch! Voor geïnteresseerden hieronder de link naar de film.

 https://www.youtube.com/watch?v=j-BKiRnHE0E

We kunnen iedereen aanraden om het samengestelde boek ‘Zorgen voor morgen’ te lezen. Zowel voor bedrijven, zorginstellingen als voor designers is dit een zeer interessante eye-opener.

Meer info zie volgende link: Opencarelab_magazine

DSC_0004

DesignFusion zou DesignFusion niet zijn als er geen inspirerende sprekers over hetzelfde thema kwamen filosoferen. Marco Steinberg had zonder twijfel de meest knallende speech, … de projectie van zijn beelden viel er zelfs even door weg.  Op verbluffende wijze vertelde Marco hoe de beste clinici met veelbelovende technologieën niet in staat zullen zijn om mensenlevens te redden als er geen rekening wordt gehouden met het grotere geheel. Zijn Stroke-unit-verhaal is maar 1 voorbeeldje uit een pool van vraagstukken die de komende jaren op ons af zullen komen. Wie is geïnteresseerd en bekwaam om aan dit debat deel te nemen …

Toby Overmaat en Michiel Verhaegen stonden zeker ook hun mannetje. Deze laatste heeft ons helemaal overtuigd van het belang van architecturale organisatie. Ontwerpen voor doelgroepen brengt nog steeds nieuwe inzichten die ook voor jan modaal heel efficiënt kunnen zijn.

Toby Overmaat leerde ons dat propere lucht in China wel eens heel duur kan worden en ze toonde op verbluffende wijze aan hoe netwerking en app’s elkaar kunnen omarmen.

Indien je wil testen of andere toeschouwers ook goed geluisterd hebben mag je vragen waar roken en netwerking elkaar de loef afstaken  …

En last but not least … de afwezigen hadden ongelijk want het gebruikelijke hapje en drankje waren voortreffelijk!

Steven B